Rozbor obilnin

Analýzy byly provedeny povětšinou v laboratoři mlýnu Perner.

Výsledky rozborů

SklizeňVzorekVlhkostN-látkyLepekZelenyho testTvrdostČíslo poklesuObj. hmotnostPříměsiNečistoty
2017pšenice Diadem12,810,622,637493617660,60,1
2018pšenice Tengri12,710,92244642568056,20,1
2018žito Aventino11,3----22576311,80,3
2018triticale Kinerit11,3913,932581207501,80,1
2019žito Aventino11,3- - - - 201- - -
2019pšenice Tengri11,39,722,329463597641,50,1
2020žito Aventino13,3- - - - 194748- -
2020pšenice Tengri14,312,92747-218789--




Rozbor mouky

Analýzy byly provedeny v laboratoři mlýnu Perner.

Výsledky rozborů

SklizeňMoukaVlhkostPopelPropad 366 μmPropad 255 μm Propad 166 μm
2019žitná11,10,9-98,8 %89,2 %
2019pšeničná hladká11,41,3-99,8 %94,1 %
2019pšeničná polohrubá9,691,2999,1 %-32,93 %

Základní pšeničné a žitné mouky

Mouka Typ Popel Propad 257 μm Propad 206 μm Propad 162 μm Vlhkost Lepek Číslo poklesu
pšeničná hladká světlá T530 0,55-0,58 % min. 96 % - min. 75 % 14-14,8 % 28-33 % 250-350 s
pšeničná chlebová T1000 1-1,1 % min. 96 % - min. 75 % 13,5-14,5 % 35-40 % 250-350 s
žitná chlebová T930 max. 1,1 % min. 96 % min. 75 % - - - -

Literatura